Program DGCS PZD System wsparciem dla Zarządu ROD

Program komputerowy DGCS PZD System to program stworzony z myślą o Rodzinnych Ogrodach Działkowych. Jest wsparciem dla Zarządu ROD w każdym aspekcie zarządzania ogrodem. Starannie i umiejętnie prowadzony staje się "prawą ręką" każdego Zarządu ROD. W celu uzyskania informacji o programie - prosimy o kontakt telefoniczny, bądź mailowy.

DGCS PZD System

Wychodząc na przeciw oczekiwaniom zarządów ROD, co do możliwości skorzystania z szybkiej pomocy w zakresie obsługi dedykowanego dla PZD programu komputerowego DGCS PZD System, uruchamiamy numer telefonu 56 655 33 34 wewn. 17. Pomoc można uzyskać od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00 - 16:00, lub poprzez e-mail: dgcs@pzdtorun.pl UWAGA! W związku z zaistniałą sytuacją w kraju udostępniamy dodatkowy numer telefonu 690 190 857, pod którym pomoc uzyskać można również w weekendy, a także w tygodniu nawet po godzinie 16:00! Link do programu :

Informacja o badaniu sprawozdania finansowego PZD za 2019 rok przeprowadzonego przez Krajową Komisję Rewizyjną PZD

2020-07-24 14:46

Informacja o badaniu sprawozdania finansowego PZD za 2019 rok

przeprowadzonego przez Krajową Komisję Rewizyjną PZD

W dniach 20-22 lipca 2020 roku Krajowa Komisja Rewizyjna PZD zgodnie ze statutowymi kompetencjami wynikającymi z § 138 pkt 3, 4 i 6 Statutu PZD dokonała badania rocznego sprawozdania finansowego Polskiego Związku Działkowców za 2019 rok.  Badanie przeprowadzono w oparciu o:

- sporządzone przez Zarządy Rodzinnych Ogrodów Działkowych i Okręgowe Zarządy PZD sprawozdania finansowe, sprawozdania z Funduszu Rozwoju ROD i Funduszu Oświatowego PZD, zbadane przez Komisje Rewizyjne ROD i Okręgowe Komisje Rewizyjne PZD,

- sprawozdanie finansowe jednostki krajowej PZD, sprawozdanie z Funduszu Rozwoju ROD, Funduszu Oświatowego PZD, Funduszu Samopomocowego PZD, Funduszu Obrony ROD, Funduszu na usuwanie skutków klęsk żywiołowych w ROD oraz Funduszu przeznaczonego na budowę siedzib dla Zarządów ROD zostało zbadane przez organ do tego upoważniony, czyli Krajową Komisję Rewizyjną PZD w dniach 11-13 lutego 2020 roku oraz zatwierdzone Uchwałą Krajowej Rady PZD w dniu 10 czerwca 2020 roku.

Krajowa Komisja Rewizyjna Polskiego Związku Działkowców stwierdza, że wszystkie jednostki Związku prowadziły w 2019 roku oszczędną gospodarkę finansową.

Krajowa Komisja Rewizyjna PZD w wyniku dokonanego badania stwierdziła, że cała działalność prowadzona była z pożytkiem dla działkowców, Rodzinnych Ogrodów Działkowych i Związku a wszystkie przychody i wydatki przedstawione w dokumentach źródłowych są zgodne ze Statutem PZD i rejestrowane zgodnie z obowiązującym z Zasadami Rachunkowości i Zakładowym Planem Kont PZD.

W dniu 22 lipca 2020 roku Krajowa Komisja Rewizyjna PZD  podjęła Uchwałę     Nr 2/IV/2020, która w § 2 stwierdza, że „Krajowa Komisja Rewizyjna PZD zgodnie z posiadaną kompetencją zawartą w § 138 pkt.4 Statutu PZD stawia wniosek do Krajowej Rady PZD o przyjęcie rocznego sprawozdania finansowego Polskiego Związku Działkowców za okres 01.01-31.12.2019 rok i jego zatwierdzenie.”.

Przewodnicząca

Krajowej Komisji Rewizyjnej PZD

inż. Maria Fojt

Warszawa, dnia 23.07.2020 r.